No products in the cart.

Rooibos & Orange Shuffle

Infusie van rooibos met sinaasappel

 5,99

Een vrolijke melange op basis van Zuid-Afrikaanse rooibos met heerlijke stukjes appelsien en hints van chocolade en vanille. Een zachte infusie die zal verrassen met zijn fruitige én kruidige smaak.

Infusietijd

5 tot 10 minuten

Dosering

12 gram per liter

Temperatuur

100°C

Inhoud zakje

100 gram

Categorie: Merk:Thee.be

Als je liever geen cafeïne binnenkrijgt, is rooibosthee een goed alternatief. Deze kruidenthee heeft een kenmerkende roodbruine kleur en is rijk aan antioxidanten. Deze Rooibos & Orange Shuffle is een fruitige variatie op een klassieke rooibos. De kruidige tonen van Zuid-Afrikaanse rooibos worden perfect aangevuld door de zoete tonen van appelsien. Hints van cacao en vanille maken het geheel af en geven deze infusie een verrassende twist.

Een infusie boordevol subtiele smaken en warme ondertonen die je zeker eens moet proeven!

Wist je dat rooibosthee ook wel rode thee of rode struikthee wordt genoemd?  Het wordt gemaakt van bladeren van een struik genaamd Aspalathus linearis, die meestal aan de westkust van Zuid-Afrika wordt geteeld. Traditionele rooibos wordt gemaakt door de bladeren te fermenteren, waardoor ze een roodbruine kleur krijgen.

Hoe rooibosthee je gezondheid kan verbeteren

Dit is wat wetenschappers tot nu toe hebben ontdekt over de voordelen van rooibosthee:

  • Rooibos is rijk aan antioxidanten zoals aspalathine en quercetine, die ons kunnen beschermen tegen schadelijke vrije radicalen in onze cellen. Door regelmatig rooibosthee te drinken, kan het risico op hartziekten op de lange termijn worden verminderd.
  • Rooibos heeft een positief effect op de gezondheid van het hart. Het remt namelijk de aanmaak van het ACE-enzym af, wat de bloeddruk verhoogt en vernauwing van bloedvaten veroorzaakt. Bovendien heeft een studie bij 40 volwassenen met overgewicht aangetoond dat het dagelijks drinken van zes koppen rooibosthee gedurende zes weken het goede HDL-cholesterol verhoogt en het slechte LDL-cholesterol vermindert. Het effect werd echter niet waargenomen bij mensen met een gezond gewicht en geldt dus alleen voor mensen met een verhoogd risico op hartziekten zoals een hartaanval of beroerte.
  • Rooibos bevat geen cafeïne en weinig tannine. Hoewel matig gebruik van cafeïne niet ongezond is en kan leiden tot verbeterde concentratie en prestaties, kan een teveel aan cafeïne leiden tot hartkloppingen, verhoogde angst, hoofdpijn en slaapproblemen. Tannine kan er dan weer voor zorgen dat bepaalde voedingsstoffen zoals ijzer minder goed worden opgenomen in het lichaam.

Kortom, rooibosthee is een gezond alternatief voor mensen die op zoek zijn naar een lekker cafeïnevrije drank met tal van voordelen voor de gezondheid. 

Ingrediënten

Rooibos, cacao stukjes (30%) , cacaoschil (10%), sinaasappelschil, sinaasappelolie, natuurlijk bourbon vanille extract, natuurlijk tonka aroma.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Rooibos & Orange Shuffle”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *