No products in the cart.

Pure Ginger

Pure gemberthee

 5,19

Gember heeft een unieke smaak met pikante en zoete ondertonen. Kan zowel puur gedronken worden, met een beetje honing of in combinatie met zwarte thee of andere kruiden.

Infusietijd

5 tot 10 minuten

Dosering

12 gram per liter

Temperatuur

100°C

Inhoud zakje

100 gram

Categorie: Merk:Thee.be

Er gaat niets boven een heerlijk kopje gemberthee, toch?

Gember behoort tot dezelfde familie als kurkuma en kardemomwortel en wordt reeds geruime tijd ingezet als kruidengeneesmiddel om diverse aandoeningen te verlichten. Pure gember is bijzonder pittig en kruidig qua smaak, maar tegelijk ook fris en citroenachtig. Een gember infusie zet je best met kokend water zodat alle goede stoffen van in de gember kunnen vrijkomen.

Deze pure gember kan op zichzelf gedronken worden of kan dienen als toevoeging bij andere thee of kruiden zoals bijvoorbeeld groene thee, zwarte thee, citroengras of munt.

Potentiële gezondheidsvoordelen van gemberthee

Gember wordt al geruime tijd ingezet als kruidengeneesmiddel en kan bij veel aandoeningen verlichting bieden. Hoewel het vooral bekend staat om zijn werking tegen misselijkheid, heeft deze Aziatische wortel nog veel meer te bieden.

  • Gember heeft gunstige effecten op het hart en de bloedvaten: het kan bijdragen aan het verlagen van cholesterol en het verbeteren van de bloedcirculatie. Tevens kan het helpen bij het voorkomen van bloedklonters en hartaanvallen.
  • Gember staat bekend als een effectief middel tegen misselijkheid. Mensen die chemotherapie ondergaan, kunnen veel baat hebben bij het drinken van gemberthee om misselijkheid te verminderen. Daarnaast is gember ook een nuttig alternatief voor mensen die geen traditionele medicatie kunnen of willen gebruiken bij ochtendmisselijkheid. Hoewel er momenteel geen wetenschappelijk bewijs is voor de werking van gember tegen reisziekte, is het de moeite waard om het uit te proberen.
  • Gember heeft ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen. Als je regelmatig last hebt van menstruatiepijn, hoofdpijn of pijnlijke spieren en gewrichten, kan het drinken van gemberthee helpen om deze klachten te verminderen.
  • Het drinken van gemberthee kan ondersteunend werken bij overgewicht. Gember kan helpen om het hongergevoel te verminderen en kan tevens de bloedsuikerspiegel verbeteren. Raadpleeg eventueel je arts voordat je hiermee begint.
  • Tijdens de winter kan het drinken van gemberthee je helpen om je immuunsysteem te versterken en stress te verminderen. Gember heeft ook een gunstig effect op de luchtwegen en kan vervelende klachten zoals een verstopte neus verminderen.

Ingrediënten

Gember.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Pure Ginger”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *