No products in the cart.

Mao Feng

Groene thee uit China

 6,50

Een Chinese groene thee met een zacht, maar zeer rijk aroma met een bijzondere smaak. Ideaal voor elke groene thee fanaat. Een zakje bevat 75 gram thee.

Infusietijd

2 minuten

Dosering

10 gram per liter

Temperatuur

75°C - 80°C

Inhoud zakje

75 gram

Land van oorsprong

China

Categorie: Merk:Thee.be

Onze Mao Feng komt uit de provincie Zhejian en wordt geoogst tijdens de lentemaanden. De theeplantage ligt dicht bij Jiu Long Shan Mountain op een hoogte van 500 à 600 meter. Deze berg wordt ook wel eens ‘de berg van de negen dragen’ genoemd. ‘Mao Feng’ betekent fluffy bergtop.

Er bestaat ook een legende over Mao Feng. Heel lang geleden was er een beeldschone jonge vrouw en een jonge man die allebei op de theeplantage werkten en smoorverliefd waren. Op een dag bezocht een rijke man de theeplantage en dwong de jonge vrouw tot zijn concubine. De vrouw kon gelukkig ontsnappen uit de greep van de rijke man, maar ondertussen had die de grote liefde van de vrouw al gedood.  De jonge vrouw huilde zo hard aan het graf van haar geliefde dat ze veranderde in regen en haar geliefde in een theeboom. Er wordt gezegd dat dit de reden is dat het altijd bewolkt en vochtig is op de Huangshan Mountains.

Ingrediënten

Groene thee uit China.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Mao Feng”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *