No products in the cart.

Assam Mokalbari

Indische zwarte thee uit Assam

 9,99

Een zwarte thee, geplukt tijdens de 2de plukperiode op één van de top theeplantages in de Assam regio (India). Een zakje bevat 100 gram theebladeren.

Infusietijd

3 tot 5 minuten

Dosering

12 gram per liter

Temperatuur

95°C

Inhoud zakje

100 gram

Land van oorsprong

India

Categorie: Merk:Thee.be

De regio Assam in India is gekend voor z’n unieke, pittige thee met een sterk en licht moutig aroma. De Assam streek situeert zich 200 kilometer ten oosten van Darjeeling, waar de ondergrond bestaat uit vruchtbare leemgrond. Toch is het verschil tussen een Assam thee en een Darjeeling groot omdat het klimaat in Assam veel extremer is.

Deze thee is een FTGFOP1, deze afkorting geeft meer informatie over het uitzicht en de kwaliteit van de thee, niet over de smaak ervan. FTGFOP1 staat voor Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe. ‘Finest Tippy Golden’ geeft aan dat de thee veel fijne, lichtgekleurde topjes heeft. ‘Flowery’ geeft aan dat voor deze thee delicate buds werden geplukt. ‘Orange’ verwijst niet naar de kleur, maar naar het Nederlandse woord oranje wat koninklijk betekent. ‘Pekoe’ kan worden vertaald als wit, de kleur van de fijne witte haartjes op de jonge blaadjes. Alleen theeën die voldoen aan de hoogste normen, dragen het nummer 1.

Een lekkere thee om puur te drinken of met een beetje melk en een suikertje.

Ingrediënten

Zwarte thee uit India.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Assam Mokalbari”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *