No products in the cart.

Muscatel Dragon Oolong

 9,50

Een exclusieve oolong thee uit China die geprezen wordt voor zijn muscatel aroma. Muscatel is een unieke én veel gezochte smaak met zoete en florale ondertonen. Een ware ontdekkingstocht voor je smaakpapillen!

Infusietijd

2 tot 3 minuten

Dosering

12 gram per liter

Temperatuur

90°C

Inhoud zakje

40 gram

Land van oorsprong

China

Deze bijzondere oolong is afkomstig uit het Yunnan gebergte in China en groeit op 800 à 2000 meter hoogte. De unieke muscatel smaak is te danken aan speciaal uitgekozen cultivars. Een cultivar is een plantenvariëteit dat gecreëerd werd door wetenschappers en niet door natuurlijke mutatie is ontstaan. Deze speciale cultivars krijgen en overvloed aan zonneschijn. Het productieproces combineert aspecten uit zowel de zwarte thee productie als de oolong thee productie.

Muscatel is in theorie geen theesoort, maar een aroma. Dit veel gezochte aroma kan ook teruggevonden worden in Oriental Beauty en in sommige second flush Darjeelings. Met de term muscatel wordt verwezen naar de typische ‘musk’ aroma in deze theeën.

Tasting notes: Gedroogde rozijnen, hints van hooi en tabak, zoete cantaloupe, pruimen, lychee, houtachtig, complex en full body

Ingrediënten:

Oolong uit China

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Muscatel Dragon Oolong”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *