Bij groene thee denken de meeste mensen meteen aan China of Japan, maar Korea heeft ook een rijke en eeuwenlange theegeschiedenis. De eerste geschriften over Koreaanse thee dateren al van het jaar 661 en het land heeft ook zijn eigen theeceremonie, de “Darye” of ook wel “thee-etiquette” genoemd, die wel wat weg heeft van de Chinese Gong Fu Cha (onder andere door de kleine kopjes), maar toch ook verschillen kent.
Op het gebied van thee staat Korea vooral bekend om zijn groene thee. Voor doorgewinterde groene theedrinkers biedt de Koreaanse Woojeon een mooie mix van de typische Japanse en Chinese smaken. De vaak uitgesproken grassige smaak van Japanse groene thee is hier wat milder, terwijl nootachtige ondertonen en een licht geroosterde toets meer op de voorgrond komen.
Deze specifieke thee heet “Woojeon”, wat “voor de regen” betekent. Dit komt omdat de thee tussen medio en eind april wordt geplukt, nog voor de lenteregen begint. Omdat de thee voor de regen wordt geplukt, is hij sterk aromatisch, zowel in smaak als geur. Deze thee is ook zeer complex van smaak, wat de connaisseurs zeker zal bekoren. De Koreaanse Woojeon is een specialiteit uit Korea en komt van het vulkanische eiland Jejudo. Dit prachtige eiland staat ook bekend om zijn zeevruchten en visgerechten, wat meteen een goede foodpairing tip is. De grassige en nootachtige ondertonen van deze groene thee werken namelijk perfect in harmonie met zeevruchten en vis. Ook afgekoeld is deze thee een absolute aanrader.
Ingrediënten
Koreaanse groene thee.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.