No products in the cart.

Korean Woojeon

Koreaanse groene thee

 9,50

Met deze Koreaanse groene thee krijg je direct een kijkje in de Koreaanse theecultuur. Door zijn toegankelijke, maar toch unieke en kenmerkende smaak, weet deze thee al snel het hart van elke liefhebber van groene thee te veroveren. Dit zakje bevat 70 gram losse thee.

Infusietijd

2 minuten

Dosering

12 gram per liter

Temperatuur

70°C - 80°C

Inhoud zakje

70 gram

Land van oorsprong

Zuid-Korea

Categorieën:, Merk:Thee.be

Bij groene thee denken de meeste mensen meteen aan China of Japan, maar Korea heeft ook een rijke en eeuwenlange theegeschiedenis. De eerste geschriften over Koreaanse thee dateren al van het jaar 661 en het land heeft ook zijn eigen theeceremonie, de “Darye” of ook wel “thee-etiquette” genoemd, die wel wat weg heeft van de Chinese Gong Fu Cha (onder andere door de kleine kopjes), maar toch ook verschillen kent.

Op het gebied van thee staat Korea vooral bekend om zijn groene thee. Voor doorgewinterde groene theedrinkers biedt de Koreaanse Woojeon een mooie mix van de typische Japanse en Chinese smaken. De vaak uitgesproken grassige smaak van Japanse groene thee is hier wat milder, terwijl nootachtige ondertonen en een licht geroosterde toets meer op de voorgrond komen.

Deze specifieke thee heet “Woojeon”, wat “voor de regen” betekent. Dit komt omdat de thee tussen medio en eind april wordt geplukt, nog voor de lenteregen begint. Omdat de thee voor de regen wordt geplukt, is hij sterk aromatisch, zowel in smaak als geur. Deze thee is ook zeer complex van smaak, wat de connaisseurs zeker zal bekoren. De Koreaanse Woojeon is een specialiteit uit Korea en komt van het vulkanische eiland Jejudo. Dit prachtige eiland staat ook bekend om zijn zeevruchten en visgerechten, wat meteen een goede foodpairing tip is. De grassige en nootachtige ondertonen van deze groene thee werken namelijk perfect in harmonie met zeevruchten en vis. Ook afgekoeld is deze thee een absolute aanrader.

Ingrediënten

Koreaanse groene thee.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Korean Woojeon”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *