No products in the cart.

Yerba Maté

Infusie van Latijn-Amerikaanse yerba maté boom

 4,50

Een Latijns-Amerikaanse infusie afkomstig van de Yerba maté plant, die geteeld wordt in Brazilië. De infusie van deze plant bevat cafeïne en wordt traditioneel uit een kalebas gedronken. Een zakje bevat 100 gram.

Infusietijd

5 tot 10 minuten

Dosering

12 gram per liter

Temperatuur

65°C-80°C

Inhoud zakje

100 gram

Land van oorsprong

Brazilië

Categorie: Merk:Thee.be

Yerba maté is een infusie en geen echte thee aangezien het niet gemaakt wordt van de Camellia Sinensis theeplant. Wel is het afkomstig van de Latijns-Amerikaanse yerba maté boom. Deze infusie bevat wél cafeïne en wordt traditioneel gedronken uit een kalebas en met een bombilla. Een kalebas is een traditionele drinkbeker die gemaakt wordt van een gedroogde en uitgeholde pompoen. Een bombilla is een metalen rietje met kleine gaatjes aan de onderkant. Yerba maté wordt geteeld in Brazilië, Paraguay en Argentinië. Onze Yerba Maté is afkomstig uit Brazilië.

Aangezien Yerba maté redelijk veel cafeïne bevat, heeft de infusie een bijzonder sterke stimulerend effect. Wil je graag wat mindere cafeïne, laat de infusie dan wat langer trekken.

Als je nog geen yerba mate hebt geprobeerd, overweeg dan zeker om het eens te proeven! Het is niet alleen een geweldig alternatief voor koffie, maar het biedt ook tal van potentiële gezondheidsvoordelen.

Instructies voor het bereiden van yerba-maté

Volgens de traditie wordt deze thee uit een kalebas gedronken. Vul de kalebas voor ongeveer 1/3 met yerba-matébladeren. Voeg warm water toe van maximaal  75 ° C om ervoor te zorgen dat alle voedingsstoffen behouden blijven. Laat het mengsel vervolgens even trekken. Om te voorkomen dat je theeblaadjes binnenkrijgt, drink je de thee met behulp van een bombilla, dit is een speciaal metalen rietje met kleine gaatjes.

Potentiële voordelen voor je gezondheid

  • Door de cafeïne in deze kruidenthee kan het drinken ervan helpen om de alertheid en het geheugen te verbeteren. Dit maakt het een ideale drank voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijke boost.
  • Studies bij dieren hebben aangetoond dat yerba mate het hongergevoel kan verminderen en het metabolisme kan verbeteren, waardoor gewichtsverlies en vetverbranding gestimuleerd kunnen worden.
  • Sommige mensen drinken yerba mate ook om hun sportieve prestaties te verbeteren. De cafeïne in yerba mate kan je sportieve prestaties tot wel 5 procent verbeteren. Door het drinken van yerba mate krijg je minder spiercontracties, voel je je minder vermoeid en verbrand je tot wel 24 procent meer lichaamsvet tijdens het sporten.
  • Yerba mate is een rijke bron van antioxidanten en voedingsstoffen. Het bevat zelfs meer antioxidanten dan groene thee. Dankzij het hoge gehalte aan antioxidanten kan yerba mate bescherming bieden tegen hartziekten en helpen bij het verlagen van cholesterolniveaus.
  • Er zijn aanwijzingen dat yerba mate kan helpen bij het verlagen van de bloedsuikerspiegel. Echter is er meer onderzoek nodig bij mensen om dit te bevestigen.

Opgelet: Mensen die gevoelig zijn voor cafeïne moeten voorzichtig zijn bij het drinken van yerba mate. Als je vaak last hebt van hoofdpijn, migraine of een hoge bloeddruk, dan is het beter om minder cafeïne te consumeren. Je kunt het cafeïnegehalte in yerba mate verminderen door te kiezen voor een langere infusietijd.

Ingrediënten

Yerba maté.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Yerba Maté”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *