No products in the cart.

Verbena Verveine thee

Infusie van citroenverbena

 6,25

Verveine thee is een pure en kruidige infusie en bevat geen cafeïne. Deze thee wordt ook wel citroenverbena genoemd.

Infusietijd

5 tot 8 minuten

Dosering

12 gram per liter

Temperatuur

100°C

Inhoud zakje

100 gram

Categorie: Merk:Thee.be

Verbena verveine, ook gekend al citroenverveine, is erg populair onder de kruidenthee liefhebbers. Logisch want verveine thee is zeer lekker qua smaak. Volgens wetenschappelijke studies heeft verveine ook een heel aantal helende eigenschappen hebben.

Met zijn frisse en licht zure citroenachtige smaak is citroenverbena zowel warm als koud een heerlijke traktatie.

Verveine is ook gekend als het ideale ‘after dinner’ drankje omdat het de spijsvertering ten goede komt.

Potentiële gezondheidsvoordelen van verveine

  • Citroenverbena wordt al lange tijd gebruikt bij slaapproblemen. Wetenschappers hebben onderzocht wat het effect is wanneer honderd personen met slapeloosheid 10 ml citroenverbenasiroop innamen voordat ze gingen slapen. Het resultaat was verbluffend: de personen die de siroop innamen sliepen beter dan degenen in de placebogroep.
  • De specifieke bestanddelen van verveine kunnen ook helpen bij het beschermen van cellen tegen schade. Dit maakt het bijzonder geschikt voor atleten, aangezien hun lichaam door de inspanning veel stress ondervindt en hun spieren soms beschadigd raken. Wetenschappers lieten atleten gedurende tien dagen 400 mg citroenverveine-extract innemen voor en tijdens een inspanningstest. De atleten die het extract innamen, hadden minder pijn en vertoonden minder creatinine kinase in hun bloed, een stof die de spieren beschadigt. Niet alleen voor atleten, maar ook voor niet-sporters is het aan te raden om verveine te gebruiken. Hoe minder schade aan de cellen en hoe meer antioxidanten, hoe beter je algemene gezondheid zal zijn.
  • Een ander gebied van onderzoek dat momenteel veel aandacht krijgt, betreft de gunstige effecten van citroenverbena op oxidatieve stress en ontstekingen. Oxidatieve stress treedt op wanneer er een onevenwicht is tussen de natuurlijke afweer van antioxidanten en de productie van schadelijke vrije radicalen in het lichaam. Dit kan leiden tot schade aan de cellen en een verhoogd risico op ziekten. Oorzaken van oxidatieve stress kunnen onder meer zijn: medicatiegebruik, overmatig alcoholgebruik, roken, langdurige blootstelling aan zonlicht, obesitas en intensief sporten. Verschillende studies hebben aangetoond dat het consumeren van 400 mg citroenextract kan helpen om ontstekingen te verminderen en oxidatieve stress te verminderen.

Het is wel belangrijk om op te merken dat het gebruik van citroenverveine als aanvulling op een gezonde levensstijl moet worden beschouwd en geen vervanging is voor een gebalanceerd dieet en lichaamsbeweging.

Ingrediënten

Gedroogde verveine bladeren.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Verbena Verveine thee”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *