No products in the cart.

Theebloemen van groene thee met goudsbloemen

Bundel van groene theebladeren met een bloem binnenin

 15,95

Een bundel van groene theebladeren met binnenin een goudsbloem.

Infusietijd

2 minuten

Dosering

1 bloem per halve liter

Temperatuur

75°C - 80°C

Inhoud zakje

10 stuks

Categorie:

Prachtige groene theeblaadjes uit de Chinese provincie Guangxi werden gekozen voor het maken van deze theebloemen. Ze worden met de hand samengebonden rond een goudsbloem. In warm water zal de bloem zich helemaal openvouwen, een heus spektakel in je theepot. Om het meeste te kunnen genieten van de opengaande theebloem kan je best een glazen theepot gebruiken.

Een honingkleurige infusie met een zachte en bloemige smaak.

Deze theebloemen van groene thee met goudsbloemen zijn ook super leuk om cadeau te geven.

Mogelijke gezondheidsvoordelen van Goudsbloemen

Goudsbloemen, ook bekend als Calendula, zijn kruidachtige planten met mooie geeloranje bolvormige bloemen. Deze bloemen zijn niet alleen mooi om te zien, maar bevatten ook heel wat goede voedingsstoffen die gunstig kunnen zijn voor de gezondheid. Zo hebben ze ontstekingsremmende en antiseptische eigenschappen, wat betekent dat ze kunnen helpen bij de genezing van wonden en infecties. De Azteken wisten al van de geneeskrachtige eigenschappen van goudsbloemen en gebruikten ze als medicijn en in hun ceremonies. En ook vandaag de dag is het een populaire remedie in de alternatieve geneeskunde.

  • De ontstekingsremmende eigenschappen van goudsbloemen worden veroorzaakt door bepaalde stoffen, zoals triterpenen en steroïden. Dit maakt de goudsbloem een effectieve remedie voor het bevorderen van genezing bij wonden en zweren. Het gebruik van goudsbloemextract kan bijvoorbeeld helpen bij wondjes in de mond of bij maagzweren.
  • Naast het bevorderen van genezing bij wonden, kan goudsbloemextract ook helpen bij andere aandoeningen. Zo kan een bad met goudsbloemextract bijvoorbeeld nuttig zijn bij vaginale infecties en urineweginfecties, evenals bij aambeien.
  • Goudsbloemen zijn rijk aan vitamine C, wat een krachtige antioxidant is en ons lichaam kan beschermen tegen cardiovasculaire ziekten en beroertes.
  • Vrouwen die last hebben van het premenstrueel syndroom en pijnlijke krampen ervaren, kunnen baat hebben bij het drinken van thee met goudsbloem. De bloemen helpen de bloedcirculatie te verbeteren en verminderen de krampen vanwege hun ontstekingsremmende eigenschappen.
  • De ontstekingsremmende werking van goudsbloemen kan ook helpen bij het verlichten van pijn in de gewrichten en bij artritis.
  • Goudsbloemen kunnen helpen om het immuunsysteem te versterken en de symptomen van een verkoudheid of zere keel te verzachten.

Je kunt goudsbloemen gemakkelijk aan je dagelijkse routine toevoegen door het drinken van een lekker kopje goudsbloem thee. Het voordeel van deze theebloemen is dat je ook nog eens profiteert van alle voordelen van groene thee. Een échte win-winsituatie!

Ingrediënten

Groene thee, goudsbloembloesem

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Theebloemen van groene thee met goudsbloemen”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *