No products in the cart.

Green Ginseng

Blend van groene thee en ginseng

 9,59

Een heerlijke blend van groene thee met rode ginseng en hints van fruit. Een zakje bevat 100 gram.

Infusietijd

2 tot 3 minuten

Dosering

12 gram per liter

Temperatuur

80°C

Inhoud zakje

100 gram

Categorieën:, Merk:Thee.be

Eeuwenlang was Ginseng een belangrijk onderdeel van de handel in het oude China. Het werd “Ren Shen” genoemd, wat “menswortel” betekent vanwege zijn enigszins menselijke vorm. De Chinezen waren zo overtuigd van de gezondheidsvoordelen van deze plant dat het enorm waardevol werd en zelfs werd geruild voor goud of zijde. Tijdens de Ming-dynastie werd ginseng-groene thee geserveerd aan de keizerlijke familie.

De smaak van ginseng is niet eenvoudig te beschrijven, het is echt zo’n smaak dat je gewoon zelf moet proeven. We combineren de smaak van rode ginseng met groene thee en citrus. Het resultaat is een mooie en frisse groene theeblend.

Om het beste uit deze thee te halen en de smaak goed te behouden, zet je deze blend best op 80 °C.

Potentiële gezondheidsvoordelen van Ginseng

  • Panax ginseng, ook bekend als de Aziatische ginsengwortel, bevat ginsenosiden die het risico op ontstekingen verlagen en een genezende werking hebben bij ontstekingsziekten.
  • Ginseng kan ook bijdragen aan het verlagen van de bloedsuikerspiegel bij patiënten met type 2 diabetes. Een wetenschappelijke studie van twaalf weken heeft aangetoond dat de inname van 6 gram Koreaanse rode ginseng per dag een positief effect heeft op de bloedsuikerspiegel van negentien patiënten met diabetes type 2. Deze patiënten namen naast de ginseng ook hun reguliere medicatie en/of dieet in acht. De resultaten toonden aan dat hun bloedsuikerspiegel met 11 procent was gedaald. Bovendien steeg hun insulinegevoeligheid met 33 procent en daalde de nuchtere insuline met 38 procent. Desalniettemin is er meer onderzoek nodig om vast te stellen welke hoeveelheid en welke vorm van ginseng het beste werkt en welke eigenschappen van het kruid verantwoordelijk zijn voor deze gunstige effecten op de bloedsuikerspiegel.
  • Een bijkomend voordeel is dat het tevens kan bijdragen aan het verbeteren van zowel je concentratievermogen als je geheugen.
  • Ook zou het kunnen helpen bij het behandelen van erectiestoornissen.
  • Ginseng kan ook wonderen doen bij luchtweginfecties. Wanneer je last hebt van een pijnlijke keel, kan het drinken van een kopje ginsengthee, eventueel met een beetje honing, de pijn verlichten. Recente onderzoeken hebben aangetoond dat het gebruik van bereidingen op basis van Noord-Amerikaanse ginsengwortel (Panax quinquefolius) en Aziatische ginsengwortel (Panax ginseng) de kans op verkoudheid met 12,8 procent zou kunnen verminderen.

Net als bij alles is ginseng geen wondermiddel, maar kan het wel een goede ondersteuning zijn bij bepaalde aandoeningen of gewoon om je gezondheid en immuniteit op peil te houden. Houd er echter rekening mee dat het in sommige gevallen niet aanbevolen is om ginseng  te gebruiken. Als je diabetes hebt, een auto-immuunziekte zoals multiple sclerose of artritis, of een hormonale ziekte zoals borst- of baarmoederhalskanker, vraag dan zeker advies aan je arts voordat je ginseng gebruikt. Bovendien wordt het niet aanbevolen om ginseng te gebruiken als je zwanger bent, borstvoeding geeft of aan slapeloosheid lijdt.

Ingrediënten

Groene thee (90%), ginsengwortel, aroma, saffloer, maracujagranulaat (geconcentreerd sap van passievrucht, maltodextrine, sinaasappel)

Energie in kj13 KJ
Energie in kcal3 KCAL
Vetten< 0,1 gram
  -  Verzadigde vetten< 0,1 gram
Koolhydraten0,3 gram
  -  Suikers0,1 gram
Eiwitten0,2 gram
Zout< 0,01 gram

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Green Ginseng”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *