Moga is een bijzondere gemalen groene thee, rechtstreeks uit het hart van Japan. In tegenstelling tot Matcha, waarbij de Tencha wordt geroosterd, worden de rauwe bladeren van Moga direct vermalen. Dit geeft het een unieke smaak: denk aan kruidige tonen, een zoet aroma en een subtiel bittere afdronk.
Kies ervoor om Moga Cha zowel warm als koud te nuttigen. En laat je creativiteit de vrije loop: verwerk het in taarten, smoothies of zelfs in je latte.
Matcha en Moga Cha zijn een feest voor het oog met hun levendige groene tinten. De kwaliteit? Die kun je afleiden aan de fijnheid van het poeder en de intensiteit van de kleur. De allerfijnste varianten sieren de Japanse theeceremonies, terwijl de iets grovere versies een plekje vinden in overheerlijk gebak.
Advies
Voor volwassenen raden we maximaal 2 porties Moga Cha per dag aan, bij voorkeur in de ochtend en midden in de middag. Door het hoge cafeïnegehalte is het beter om het ‘s avonds te vermijden.
Hoe maak je de perfecte Moga Cha?
- Doe 1,5 g Moga Cha in een kom.
- Voeg 80 ml koud of warm water (70-75°C) toe.
- Klop het mengsel zo’n 45 tot 60 seconden met een chasen in de vorm van een ‘M’ totdat je een rijk jadegroen schuim ziet.
- Geniet direct uit de kom.
Ingrediënten
Moga cha
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.