No products in the cart.

Gunpowder Temple of Heaven

Groene thee uit China

 4,19

Een sterke groene thee uit China, gekend voor z’n typische vorm en smaak. Onze Gunpowder Temple of Heaven is van zeer goede kwaliteit en dit is te merken aan de zeer strak gerolde bolletjes. Een zakje bevat 100 gram thee.

Infusietijd

2 minuten

Dosering

12 gram per liter

Temperatuur

75°C - 80°C

Inhoud zakje

100 gram

Land van oorsprong

China

Categorie: Merk:Thee.be

Gunpowder is een klassieke groene thee uit China met een licht rokerige smaak. De naam ‘gunpowder’ verwijst naar de typische kleine bolletjes waarin de thee gerold wordt die lijken op kanonballen. Onze Temple of Heaven variant heeft zeer strakke kleine bolletjes, wat wijst op een hoogkwalitatieve thee. Gunpowder groene thee vormt ook de basis voor het maken van traditionele Marokkaanse muntthee.

Deze Gunpowder Temple of Heaven is zeer sterk van smaak, maar wel minder bitter dan de gewone variant.

Gezondheidsvoordelen van groene thee

  • Groene thee is rijk is aan gezonde bioactieve stoffen, zoals polyfenolen, die als antioxidanten kunnen werken en ook ontstekingsremmend kunnen zijn. Deze stoffen helpen het lichaam beschermen tegen diabetes en hart- en vaatziekten, verbeteren de cognitieve functie van onze hersenen en stimuleren vetverbranding.
  • Naast polyfenolen bevat groene thee ook een aanzienlijke hoeveelheid van het catechine EGCG, een krachtige antioxidant die de afbraak van giftige stoffen bevordert en psychische en lichamelijke stress vermindert. Onderzoek toont aan dat catechines zoals EGCG kunnen helpen bij het beschermen van cellen tegen schade en dus het voorkomen van ziektes. EGCG ondersteunt ook gewichtsverlies, bevordert een gezond hart en brein, en vermindert ontstekingen.
  • Het drinken van groene thee zou ook je leven verlengen. Uit een Japans onderzoek blijkt dat mensen die dagelijks vijf kopjes of meer groene thee drinken aanzienlijk minder risico lopen om te sterven. Dit werd aangetoond na een onderzoek onder 40.530 Japanse volwassenen gedurende een periode van elf jaar.
  • Alle groene thee bevat cafeïne, maar cafeïne in thee zorgt wel voor een ander effect dan de cafeïne uit koffie. De alertheid die groene thee geeft, blijft constant en is minder agressief dan die van koffie. Als je gevoelig bent voor cafeïne of als je het wat minder sterk wilt maken, kun je het eerste aftreksel weggooien en de thee opnieuw laten trekken.

Ingrediënten

Groene thee uit China.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Gunpowder Temple of Heaven”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *