No products in the cart.

Genmaicha Japan

Groene thee uit Japan met gepofte rijst

 7,50

Een populaire groene thee met gepofte rijst uit Japan. Genmaicha Japan is een thee met een unieke, geroosterde smaak die doet verlangen naar het Verre Oosten. Een zakje bevat 100 gram thee.

Infusietijd

2 minuten

Dosering

12 gram per liter

Temperatuur

75°C - 80°C

Inhoud zakje

100 gram

Land van oorsprong

Japan

Categorie: Merk:Thee.be

De basis van deze thee is een bancha, een typische groene thee uit Japan. Het woord ‘genmai’ betekent in het Japans ‘natuurlijke rijst’ en hiermee wordt verwezen naar de gepofte rijst die werd toegevoegd aan deze thee. De rijstkorrels in deze Genmaicha zijn 50% geroosterd en sommige rijstkorrels zijn ook gepoft. Genmaicha is zacht, geroosterd en lichtzoet van smaak en door de vele rijstkorrels laag aan cafeïne. Dé ideale thee dus om heel de dag door te drinken. In Japan daarentegen wordt Genmaicha vooral in de namiddag gedronken.

Een heerlijke Japanse thee die je gewoon moet proeven!

Ingrediënten

Groene thee, gebrande rijst, gepofte rijst.


Alles wat je moet weten over Genmaicha Thee

Genmaicha is een soort van Japanse infusie. Het wordt gemaakt van Bancha (Japanse groene thee) en geroosterde bruine rijst. Oorspronkelijk was het een voedzame thee voor arme mensen, en ook vandaag is het erg populair om zijn vele gezondheidsvoordelen.

Thee voor de armen

Sencha is Japanse groene thee gemaakt van de eerste en tweede oogst. Hoe vroeger de oogst, hoe beter de kwaliteit van de thee, zo wordt aangenomen. Bancha is thee van de laatste oogst en wordt dus als minderwaardig beschouwd. Het is ook veel betaalbaarder dan Sencha. Heel uitzonderlijk is een Genmaicha gemaakt met een Sencha, dat is dan de Houji Genmaicha.

Genmaicha wordt gemaakt met Bancha en geroosterde rijst, wat maakt dat de thee ook soms wel de popcornthee wordt genoemd gezien de rijst knalt tijdens het roosteren. De combinatie van de groene thee met de rijst maakt dat het bijzonder voedzaam was voor mensen die ondervoed waren, vandaar dat het vroeger vooral bij de arme Japanners zo geliefd was. De smaak van deze thee is bijzonder, licht nootachtig en zacht.

Goed voor de gezondheid

Groene thee staat bekend om zijn gezondheidsvoordelen. Ook in Bancha zitten er heel wat voedingsrijke bestanddelen zoals catechines die werken als antioxidant en ook ontstekingsremmende eigenschappen hebben. In groene thee zit ook EGCG, een belangrijk catechine dat van alle catechines de meest krachtige werking heeft en de vrije radicalen, heel kleine agressieve deeltjes die de cellen kunnen beschadigen en ziektes zoals kanker en chronische aandoeningen kunnen veroorzaken, bestrijdt.

Genmaicha kun je zowel warm als koud drinken. Je laat het op 80 à 85 °Celsius infuseren gedurende vijf minuten. Op House of Tea vind je een hele lekkere Genmaicha thee. De rijstkorrels zijn maar voor de helft geroosterd, sommige korrels zijn gepoft. Omdat er vrij weinig cafeïne in deze thee zit kun je hem gemakkelijk de hele dag door drinken. Bancha thee bevat bovendien L-theanine, een stof die de stimulerende effecten van cafeïne tegengaat. Het maakt je dus rustiger, maar het kan in hoge hoeveelheden ook je gemoedstoestand en je cognitieve werking verbeteren. Japanners drinken hem het liefst in de namiddag.

Ontdek ook zeker ons brede aanbod aan groene thee.

Wetenschappelijke artikels:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32118296/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5529974/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8366653/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31758301/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7084675/

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Genmaicha Japan”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *