Ceremoniële matcha is de thee die gedronken wordt tijdens de traditionele Japanse theeceremonies. Onze Ceremonial Matcha is afkomstig uit Kagoshima, deze Japanse regio staat gekend om z’n uitzonderlijke kwalitatieve tencha. Tencha zijn de groene theebladeren die gemalen worden om matcha van te maken. Deze Ceremonial Matcha is een mix van verschillend cultivars wat zorgt voor een unieke smaak.
Het is belangrijk om matcha te zetten op de juiste manier en op de juiste temperatuur. Enkel zo krijg je een matcha met een volle en licht zoete smaak, een delicaat umami aroma en hints van chocolade.
Bereidingswijze van matcha
Benodigdheden: matcha bowl (chawan), matchalepel (chasuka), matcha klopper (chasen) en water van 80 °C
- Doe met een chasaku of matcha lepel 2 gram matcha poeder in een matcha bowl of chawan.
- Giet een beetje water in de matcha bowl en meng tot een papje met behulp van matcha klopper of chasen.
- Giet nog 100 ml water bij in de bowl en klop met de chasen voor ongeveer 40 à 45 seconde.
- Drink rechtstreeks uit de bowl.
Ingredienten
Biologisch matcha-poeder
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.