No products in the cart.

Oolongthee Ontdekkingspakket

 50,00

Categorieën:, Merk:Ambar Tea,Thee.be

Dit theepakket bevat een mooie selectie van onze beste oolongs. Perfect voor wie nieuw is in de wereld van oolong, maar ook voor elke ervaren oolong drinker. In dit ontdekkingspakket zitten zowel échte klassiekers, zoals de Tie Guan Yin, maar evengoed meer zeldzame oolongs zoals een Da Hong Pao.

Oolong thee wordt de laatste jaren steeds meer populair. Oolong zit qua oxidatie ergens tussen groene thee en zwarte thee. Groene thee heeft een oxidatiepercentage van 0%, terwijl zwarte thee volledig (of 100%) geoxideerd is. Het oxidatiepercentage van een oolong zit ergens tussen 10 en 80% en verschilt van oolong tot oolong. Een lichte oolong (of green oolong) heeft een zeer laag oxidatie percentage, terwijl een donkere oolong een veel hoger oxidatie percentage heeft. De thee producent kan spelen met het oxidatieniveau. Dit zorgt voor een grote verscheidenheid op vlak van smaak en aroma in het aanbod van oolong thee.

Kortom hét ideale pakket voor zowel de oolong beginneling als de oolong fanaat.

In dit theepakket zit:

  • Da Hong Pao: De theeplant groeit in een rotsachtig terroir wat zorgt voor een zeer mineraalrijke oolong. (50 gram)
  • Milky Oolong: Een bijzondere oolong uit China met een rijke en romige smaak. (60 gram)
  • Tie Guan Yin AMBAR: Een Chinese klassieker, zeer bloemig van smaak. (70 gram)
  • Tung Ting: een donkere oolong, wordt ook wel eens Dong Ding genoemd. (70 gram)
  • Oriental Beauty: Een unieke oolong die z’n smaak te danken heeft aan een specifiek insectje die de theeblaadjes prikt. (50 gram)

Opgelet: Het kan gebeuren dat een bepaalde thee niet op voorraad is gedurende een bepaalde periode. In dat geval behouden we het recht om één van de thee zakjes te vervangen door een gelijkaardig alternatief van gelijke (of hogere) waarde.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Oolongthee Ontdekkingspakket”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *