No products in the cart.

Fruity Moringa Mix

Blend van moringa met vruchten

 5,50

Een infusie op basis van moringa, aangevuld met verschillende stukjes gedroogd fruit en rozenbottel.

Infusietijd

5 tot 10 minuten

Dosering

12 gram per liter

Temperatuur

100°C

Inhoud zakje

70 gram

Categorie: Merk:Thee.be

Moringa wordt steeds meer aanzien als een ‘superfood’, dit om het boordevol met multivitaminen zit. De moringaboom kon men oorspronkelijk enkel vinden aan de voet van de Himalaya, maar groeit tegenwoordig ook in Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Moringa is gekend voor z’n geneeskrachtige werking, het zou ontspannend werken, de weerstand verhogen en een goede stofwisseling stimuleren. Wist je dat 30 gram moringa evenveel vitamine C bevat als zeven sinaasappels, net zoveel calcium als vier glazen melk en evenveel kalium als drie bananen?

Limoen en mandarijn vullen het geheel aan en geven samen met yuzu en limoengras deze blend een frisse smaak.

De vele gezondheidsvoordelen van Moringa

  • De extracten uit moringabladeren bevatten een grote hoeveelheid antioxidanten die verschillende weefsels kunnen beschermen, zoals de lever, nieren, hart, teelballen en longen. Bovendien kunnen ze pijn verminderen en effectief zijn bij maagzweren, hoge bloeddruk en zelfs het immuunsysteem versterken.
  • Moringa zou mogelijk kunnen bijdragen aan de behandeling van astma. Dit komt doordat de plant rijk is aan antioxidanten en een ontstekingsremmende werking heeft. Dit kan leiden tot een vermindering van ontstekingen in de luchtwegen en daarmee de ernst van astmasymptomen verminderen. Het zijn met name de isothiocyanaten in moringabladeren die verantwoordelijk worden gehouden voor deze ontstekingsremmende werking. 
  • Moringa kan ook de lever ondersteunen bij het ontgiften, vooral bij de verwerking van arseen in ons bloed. Arseenverontreiniging van voedsel en water is in veel delen van de wereld een ernstig probleem. Langdurige blootstelling aan arseen wordt in verband gebracht met kanker en hartziekten.
  • Moringa is een uitstekend supplement voor mensen met tekorten aan essentiële voedingsstoffen vanwege de grote hoeveelheid voedingsstoffen (vitamines, mineralen en eiwitten) die het bevat. Het bevat bijvoorbeeld alle negen aminozuren die het menselijk lichaam nodig heeft en niet zelf kan aanmaken. Het is echter belangrijk op te merken dat de bladeren ook antivoedingsstoffen bevatten die de absorptie van mineralen en eiwitten door het lichaam kunnen verminderen. Daarom is het nog steeds van vitaal belang om een gevarieerd en gezond dieet te behouden, zelfs als u moringa(supplementen) gebruikt.
  • Ook is aangetoond dat moringa kan helpen bij het verlagen van de bloedsuiker- en cholesterolwaarden. Uit een studie onder 30 vrouwen die gedurende drie maanden dagelijks anderhalve theelepel moringapoeder innamen, bleek een gemiddelde daling van hun nuchtere bloedsuikerspiegel van 13,5 procent. Dit toont aan dat moringa een positief effect kan hebben op de bloedsuikerwaarden bij mensen. Moringa is rijk aan antioxidanten, zoals quercetine, dat effectief werkt bij het verlagen van de bloeddruk. Daarnaast bevat moringa ook veel chlorogeenzuur, een antioxidant die ook in koffie voorkomt en kan helpen om de bloedsuikerspiegel na de maaltijd weer in evenwicht te brengen.
  • Moringa is ook rijk aan tannines, stoffen die de bloedvaten helpen vernauwen en de groei van maagzweren voorkomen. Tannines beschermen ook het slijmvlies in de maag. Bovendien kunnen de antibiotische en antibacteriële eigenschappen van moringa de groei van verschillende pathogenen in de maag verminderen. Last but not least, moringa bevat veel vitamine B, wat de spijsvertering kan bevorderen. Een kopje moringa thee kan dus verlichting bieden bij buikpijn.

Hoewel deze gezondheidsvoordelen veelbelovend zijn, is verder onderzoek nodig om de volledige voordelen van moringa voor de gezondheid te begrijpen en te benutten.

Ingrediënten

Appelstukken, citroengras, rozenbottelblaadjes, moringablaadjes (7%), sinaasappelschijfjes, gevriesdroogde citroengranules (maltodextrine, fruit (citroensap), natuurlijke citroenolie, geleermiddel: sodium alginaat), gevriesdroogde clémentinenstukken, gevriesdroogde yuzu cruchy (geconcentreerde appelpuree, yuzusap).

Energie in kj27 KJ
Energie in kcal6 KCAL
Vetten0,1 gram
  -  Verzadigde vetten< 0,1 gram
Koolhydraten1,0 gram
  -  Suikers0,8 gram
Eiwitten0,2 gram
Zout< 0,01 gram

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Fruity Moringa Mix”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *