No products in the cart.

Sticky Rice Oolong

Een exclusieve oolong uit Thailand

 13,50

Een uitzonderlijke oolong afkomstig uit Thailand. Deze oolong proeft naar sticky rice dankzij een speciaal productieproces en de toevoeging van Nuo Mi Chiang bladeren. 

Infusietijd

2 tot 3 minuten

Dosering

12 gram per liter

Temperatuur

85°C

Inhoud zakje

50 gram

Land van oorsprong

Thailand

Deze oolong uit het noorden van Thailand bestaat uit mooi gerolde bolletjes die theebladeren én bladeren van de Nuo Mi Chiang plant combineren.

De Nuo Mi Chiang plant, ook gekend onder de botanische naam Strobilanthes Nivea Craib, is afkomstig uit de Chiang Rai regio en heeft een zachte bladstructuur en heldere groene kleur. Het zijn deze bladeren die de thee zijn specifieke basmati rijst aroma geven. Nuo Mi Chiang kan vertaald worden als “sticky glutinous rice fragrance”. De theebladeren zijn afkomstig van één van de meest populaire oolong cultivars, de Jinxuan cultivar. Een cultivar is een plantenvariëteit die gecreëerd werd door wetenschappers. Deze Jinxuan cultivar werd oorspronkelijk in Taiwan ontwikkeld en dient als basis voor deze uitmuntende Sticky Rice Oolong.

Geheel volgens traditie bestaat deze sticky rice oolong uit 90% theebladeren en 10% Nuo Mi Chiang blaadjes.  De theebladeren worden eerst 8 uren geoxideerd alvorens ze samen met de Nuo Mi Chiang bladeren gerold worden tot mooie bolletjes. Daarna wordt het geheel nog eens gefermenteerd gedurende 16 uren.  Het resultaat is een donkere, geelachtige kop met een zachte smaak waar sterke tonen van rijst naar bovenkomen.

Een uitzonderlijke oolong die ook goed werkt om teapairing mee te doen. Ook fans van Genmaicha zullen gek zijn op deze thee!

Tasting notes: rijst, kruidig, noten, licht bloemige ondertonen en boter.

Ingrediënten

Oolong uit Thailand (90%) , Nuo Mi Chiang blaadjes (10%).

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Sticky Rice Oolong”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *