Gyokuro Kagoshima, een topklasse Japanse groene thee bekend als “Parel Dauw”, kenmerkt zich door zijn bedekking met bamboematten drie weken voor oogst. Deze methode levert diepgroene, glanzende blaadjes op met een rijke, zoetige smaak. Gyokuro staat bekend als de meest exclusieve Japanse thee, traditioneel bereid in een Kyusu.
Gyokuro, wat “kostbare dauw” betekent, is een unieke thee met een rijke smaak en fluweelachtige textuur, intens smaragdgroen van kleur. Deze thee, ontstaan in 1835 in Uji door Kahei Yamamoto, wordt geprezen als een van de meest smaakvolle theesoorten wereldwijd.
- Regio: Kirishima, Kagoshima
- Oogst: begin mei
- Cultivar: Yabukita
- Stomen: Asamushi, kort (30 seconden)
- Schaduw: 3 weken voor een unieke “schaduwsmaak”
Ingrediënten
Japanse groene thee
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.