Onze groene matcha is afkomstig uit Kawane in de regio Shizuoka, in Japan. In Kawane telen ze de allerfijnste tencha die daarna vermalen wordt tot een fijn poeder. Tencha is thee dat tijdens hun groei overschaduwd wordt, dit doen ze door doeken te hangen boven de theevelden. Hierdoor krijgen de theebladeren minder zonlicht waardoor er minder fotosynthese is en er minder L-theanine wordt omgezet in catechine. Het resultaat is een zoetere smaak en minder bitterheid.
Hoe matcha thee zetten?
- Doe 2 gram matcha poeder in een matcha bowl met behulp van een chasaku of matcha lepel.
- Verwarm water tot 80 ° C
- Giet een heel klein beetje water in de bowl en meng met behulp van matcha klopper of chasen tot een papje.
- Giet 100 ml water in de bowl en klop met de chasen voor ongeveer 40 Ã 45 seconde.
- Drink rechtstreeks uit de bowl.
Ingrediënten
Biologische groene matcha thee uit Japan.
Reviews
There are no reviews yet.